Блог

ПРОВЕДЕНО КООРДИНАЦІЙНУ ЗУСТРІЧ "Я МАЮ ПРАВО!"

Директоратом з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» було проведено Координаційну зустріч «Я МАЮ ПРАВО!» за участі представників Головних територіальних управлінь юстиції (ГТУЮ) - регіональних координаторів проекту.

Сергій Петухов, Заступник Міністра з питань європейської інтеграції, відкриваючи зустріч, зазначив, що захід проводиться з метою напрацювання ефективної моделі взаємодії Мін’юсту і територіальних управлінь юстиції щодо реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Роман Романов, Директор Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження», в свою чергу, відзначив цінність правопросвітництва в розрізі розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні.

Учасники зустрічі обговорили основні напрями реалізації проекту, наявні та потенційні проблеми, а також, поділитися історіями успіху реалізації заходів в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

«Важливим є виховання у суспільства нульової толерантності до використання неправових методів вирішення своїх проблем», - зазначив Олексій Бонюк, директор Координаційного центру з надання правової допомоги.

Владислав Власюк, Генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності окреслив стратегічну мету, динаміку реалізації проекту, а також важливість оцінки впливу проведених в рамках проекту заходів. Про можливості взаємодії з провайдерами правової допомоги в рамках реалізації проекту учасникам заходу розповідали Оксана Косенко, спеціаліст ПРООН з розвитку спроможності організацій громадянського суспільства, а також Євген Полтенко, виконавчий директор Мережі правового розвитку.

Юлія Сергеєва, координатор проекту, радник Міністра юстиції, окреслила важливі складові ефективної комунікації в рамках реалізації проекту.

Державні експерти Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності обговорили із учасниками підтриманий Урядом План заходів на 2018 рік щодо реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», а також провели практичні заняття щодо напрямів реалізації проекту. На завершення зустрічі, представники регіональних управлінь юстиції розробили та презентували власні концепції правопросвітницьких заходів в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Міністерство юстиції України

Read 1662 times
Rate this item
(1 Vote)

Графік роботи

Понеділок 8:30–19:00
Вівторок 8:30–19:00
Середа 8:30–19:00
Четвер 8:30–19:00
П'ятниця 8:30–19:00

Субота За домовленістю
Неділя За домовленістю

Контакти

вул. Генерала Шаповала, буд. 2, оф. 401
м. Київ, 03035
Моб.: +38 (066) 395-15-57 Viber
Моб.: +38 (067) 333-04-85
Тел.: +38 (044) 359-07-11
Сайт: www.solonko.com.ua
FB: www.facebook.com/pv.solonko
E-mail: pv.solonko@gmail.com

JoomShaper