Блог

ЕКС-ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ЮСТИЦІЇ СЕРГІЙ ШКЛЯР ПРО РЕЗУЛЬТАТИ СВОЄЇ ДІЯЛЬНОСТІ

11 травня 2018 року Кабінет Міністрів задовільнив заяву Сергія Шкляра про звільнення з посади заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби. 16 травня було його останнім робочим днем ​​на цій посаді.

Сергій Шкляр особисто прокоментував звільнення на своїй сторінці у Facebook:

 

Більше трьох років я мав за честь працювати у прогресивній команді Міністерства юстиції під керівництвом Павла Петренка.
За цей час нам з колегами вдалося багато встигнути і реалізувати чимало ініціатив. Міністерство юстиції провело ряд реформ, серед яких реформа державної реєстраційної служби, запровадження системи пробації в рамках реформи пенітенціарної системи, запровадження загальнонаціонального проекту «Я маю право!», системи електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ» (OpenMarket), он-лайн сервісів Мін'юсту та багато інших.

Коли три роки тому я, як і багато моїх колег із бізнесу в той час, погодився піти на держслужбу, у мене була конкретна мета – зробити реформу у сфері примусового виконання рішень. Я працював над нею у Раді з питань судової реформи ще до того, як став заступником Міністра. Реформа примусового виконання рішень є невід'ємною частиною судової реформи, адже без виконання судових рішень судова реформа не можлива.

Я переконаний, що зробити реформу нам вдалося. Звісно, є ще багато над чим працювати, чого вдосконалювати. Але нам вдалося зробити ті засадничі зміни, які вже не дадуть відкотитися назад у цьому процесі, точку неповернення в реформі пройдено.
Прийнято закони, якими покладено старт реформі.
Запроваджено нову змішану систему примусового виконання рішень: в Україні з'явилися і успішно працюють приватні виконавці, яких хоча поки-що не багато, але які вже демонструють свою ефективність у питанні виконання судових рішень, які вже створили свій орган самоврядування - Асоціацію приватних виконавців і рухаються у напрямку розвитку і популяризації професії. З часом приватних виконавців ставатиме все більше і результати їхньої роботи будуть ще нагляднішими і відчутнішими.

Великих і концептуальних змін зазнала і державна виконавча служба. Розроблено автоматизовану систему виконавчого провадження, створено Єдиний реєстр боржників, передбачено належну фінансову мотивацію виконавцям, створено систему електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ» (OpenMarket), яка вбила корупцію у цій сфері. Крім того, ми суттєво очистили кадровий склад ДВС, створили Паспорт реформи державної виконавчої служби, запроваджуємо ряд нововведень, серед яких створення мотивації для добровільного виконання рішень та запровадження альтернативних можливостей виконання судових рішень шляхом досягнення згоди між боржником і стягувачем, зменшення тривалості виконавчого провадження через взаємодію реєстрів та співпрацю з іншими органами та установами, максимальна автоматизація усіх процесів, комплексна підготовка та підвищення кваліфікації працівників органів ДВС, створення сервісних центрів ДВС, моніторинг ефективності роботи виконавців через інтерактивні інструменти моніторингу тощо.

Нещодавно Міністерством юстиції був запущений окремий напрямок у роботі ДВС - боротьба зі злісними неплатниками аліментів. Нам вдалося стягнути понад мільярд гривень заборгованості на користь сотень тисяч дітей. Ми переконалися, що запроваджені механізми ефективні і дієві, тож зараз департамент ДВС активно працює над вирішенням ще одного соціально важливого питання - стягнення заборгованості по заробітній платі.

Задля підвищення ефективності примусового виконання рішень Мін'юст запроваджує електронний арешт коштів, які містяться на рахунках боржників в банках та інших фінансових установах. Разом з експертами Ради Європи ми напрацьовуємо механізми виконання рішень ЄСПЛ. Також за нашої активної участі розробляється Кодекс з процедур банкрутства.
Крім цього, за останні 3 роки багато важливих змін відбулося і в судовій системі, зокрема, прийнято процесуальні кодекси, які позитивно вплинуть на виконання судових рішень в Україні, перезавантажено Верховний Суд.

Звичайно, роботи попереду ще багато. Потрібно ще прийняти закон про адвокатуру, Кодекс з процедур банкрутства, закон про юридичну освіту.
Але старт покладено і рухаємося ми у правильному напрямку.

Я залишаю посаду з почуттям виконаного обов'язку. Якщо мої наступники зуміють зробити більше і краще, я буду лише радий цьому.

Дякую за плідну співпрацю колегам з Мін'юсту та особисто Міністру Павлу Петренку, міжнародним організаціям і експертам та усім, хто допомагав у реалізації реформи. Щиро бажаю успіхів і натхнення у досягненні поставлених цілей!
Я переконаний у тому, що реалізовані нами зміни позитивно вплинуть на економіку країни, її інвестиційну привабливість і все буде добре!

 

 

Read 1604 times
Rate this item
(3 votes)

Графік роботи

Понеділок 8:30–19:00
Вівторок 8:30–19:00
Середа 8:30–19:00
Четвер 8:30–19:00
П'ятниця 8:30–19:00

Субота За домовленістю
Неділя За домовленістю

Контакти

вул. Генерала Шаповала, буд. 2, оф. 401
м. Київ, 03035
Моб.: +38 (066) 395-15-57 Viber
Моб.: +38 (067) 333-04-85
Тел.: +38 (044) 359-07-11
Сайт: www.solonko.com.ua
FB: www.facebook.com/pv.solonko
E-mail: pv.solonko@gmail.com

JoomShaper