Блог

ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З КООРДИНАТОРОМ ПРОЕКТІВ ОБСЄ В УКРАЇНІ ЩОДО ПІДТРИМКИ РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ВИКОНАННЯ СУДОВИХ РІШЕНЬ

У Міністерстві юстиції відбулася зустріч з представниками Координатора проектів ОБСЄ в Україні за участі заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлани Глущенко та генерального директора Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Юлії Зайченко.

Під час зустрічі було обговорено питання співробітництва та підтримки Координатором проектів ОБСЄ в Україні реформування системи приватного та державного виконання судових рішень та рішень інших органів.

За словами заступника Міністра Світлани Глущенко, питання співпраці Міністерства юстиції з ОБСЄ є надзвичайно важливим, зокрема в контексті виконання Паспорту реформи системи примусового виконання рішень, адже міжнародна організація надає велику допомогу у багатьох напрямках реформування. Зокрема, цього року офісом Координатора проектів ОБСЄ в Україні проведено навчальний візит до Польщі для делегації Міністерства юстиції та Асоціації приватних виконавців України, підтримано проведення практичної конференції щодо взаємодії приватного виконавця з органами судочинства та державної влади під час виконання рішень, розпочато роботу над онлайн курсом для приватних та державних виконавців щодо виконання судових рішень та рішень інших органів.

«Розробка онлайн курсу для виконавців є одним із пріоритетних напрямків нашої спільної роботи з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, особливо у контексті реалізації Паспорту реформи, який передбачає підвищення кваліфікації державних та приватних виконавців. Серед інших важливих планів на цей рік – проведення круглих столів щодо питань взаємодії виконавців з Нацполіцією, прикордонною службою та іншими органами, а також оновлення тестової бази питань для кваліфікаційного іспиту приватних виконавців. Ми вдячні нашим партнерам за допомогу в реалізації цих питань», - зазначила Світлана Глущенко.

Також під час зустрічі було обговорено можливість включення до планів співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні на 2019 рік розробки навчальних курсів для виконавців з питань медіації, врегулювання конфліктів, комунікації; розробки кодексу етичної поведінки виконавців; удосконалення законодавчої та нормативної бази для доступу до професії приватного виконавця; організації навчальних візитів для ознайомлення з міжнародним досвідом у сфері виконання судових рішень.

Міністерство юстиції України

Read 924 times
Rate this item
(2 votes)

Графік роботи

Понеділок 8:30–19:00
Вівторок 8:30–19:00
Середа 8:30–19:00
Четвер 8:30–19:00
П'ятниця 8:30–19:00

Субота За домовленістю
Неділя За домовленістю

Контакти

вул. Генерала Шаповала, буд. 2, оф. 401
м. Київ, 03035
Моб.: +38 (066) 395-15-57 Viber
Моб.: +38 (067) 333-04-85
Тел.: +38 (044) 359-07-11
Сайт: www.solonko.com.ua
FB: www.facebook.com/pv.solonko
E-mail: pv.solonko@gmail.com

JoomShaper